2 6 opacity
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow

Retreat Thailand, Koh Lanta

Bildgalleri

01Följ med till lugna vackra Koh Lanta 18/1 – 25/1 alt. till 30/1 2019. (7 allt 12 dagar)

Koh Lanta är känt för sitt lugn och de vackra solnedgångarna och är ett perfekt ställe att komma till för att varva ner och hitta tillbaka till sig själv. Du kan inte undgå att känna av den softa och enkla livsstilen som råder på ön. Där är varmt och skönt för trötta muskler och onda kroppar, 1 timmas massage kostar ca: 75 Skr, så här kan du passa på att skämma bort dig själv rejält om du vill.

Vi kommer att bo på en 3-stjärnig resort i bungalows 25-100 meter från stranden. Bungalowen är utrustad med AC, kyl och toalett med dusch, samt en liten altan med utemöbler.  Även billigare bungalows finns, med endast fläkt. Några av bungalowerna ligger med Beach Front. Pool, restaurang och liten beach bar finns på området. Frukostbuffe ingår.

Fantastisk upplevelse !
Frivilligt att deltaga
En till två förmiddagar i templet, där vi  mediterar varvat med välsignelser från ”vår munk”.Detta är endast för oss och det kommer inte vara någon annan där. Kostnaden är donation till templet,med 500 bath.

 

Uppdaterad nyhet 2019!
 Välj till 4 extra nätter på en annan liten ö som är fri från trafik och där resorten är helt utan ström. Du får en oljelampa med dig från receptionen på kvällen. Här finns djungeln inpå knuten, apor kan hoppa på ditt tak, stranden är full av eremitkräftor och du kanske ser en varan gå förbi din bungalow. Här lever vi barfotaliv i ett med naturen och går in i tystnaden under två dygn. En fantastisk upplevelse med dig själv och för dig själv. Vi har under denna tid kortare meditationer i havet eller på stranden. Under måltiderna praktiserar vi ”mindful eating ” Endast djungelns ljud och Amdaman seas vågor som slår in mot stranden, är vad som hörs. Du sjunker än djupare in i dig själv på denna underbara plats, där tiden stått stilla. Välkommen till ”Heaven on earth” som resorten kallas. Även en rundtur runt ön med longtailbåtoch strandhugg hinner vi med, efter att vi löst upp tystnaden.

Agua Hara
Efter succen 2017 med Agua Haran är jag glad att kunna erbjuda det även denna retreat.  Detta är en djup avslappnande20160212_165417 session i havet. Vi kommer från grunden ifrån vattnet, vi består till största delen av vatten. Det är som om vi kan släppa taget, slappna av på ett ännu djupare plan just i vatten. Under Alex & Freias trygga händer får du tryggheten och tilliten att fullständigt slappna av. En häftig upplevelse i helt underbar energi. Tidigare deltagare upplevde Agua Haran som ” helt underbart ” ”helt fantastiskt” och tog flera extra sessioner. Detta är också en helt unik upplevelse och terapiform. Kostnad ca 250 kr för en timma, rekommenderas 3 sessioner.

 

Retreatens upplägg: 
Vi träffas på stranden på morgonen före frukost och gör några enkla Qi-gong övningar därefter gör vi meditativ gång längs stranden.  Vi  gör också meditativt bad oftast efter frukost. Detta är en fantastisk upplevelse med en energi som skapar ett enormt inre lugn.

Frukostbuffé

Lektion:
Vi har lektion på förmiddagen efter frukost. Eftermiddagen är fri för sol och bad eller vad man själv vill. Ex.Massage, Agua Hara eller bara vara. Eller varför inte shopping i byn Saladan där det finns en stor marknad.

Förmiddags lektionen kan bestå av:
20150302_094338Meditation, ibland åker vi till närliggande tempel och mediterar
ibland är vi på stranden eller vid min bungalow. Vi jobbar på att vi ska landa i oss själva, hitta inre lugn, frid, kraft, styrka. Hitta tillbaka till vår egna själ/ande och vår egen inre sanning. Vi finner vår egen inre kompass och tar ut rätt kurs.
Tränar oss att bara vara.
Meditativt bad
Intuitions övningar
Kanaliserar våra guider för vägledning

Efter gruppens behov:
Regressioner, Tidigare liv,delpersonligheter mm

Kan vi komma att på olika sätt arbeta med healing.
Vi arbetar med självkänsla och självförtroende och ev. målprogrammering, med hypnos som verktyg mm.

Vissa kvällar kan vi samlas på stranden runt lägerelden och kanske dela med oss av det vi själva kan. Ex länka till andevärlden, spå varandra, sjunga osv. eller bara för att umgås och mysa tillsammans. Vi bestämmer själva kvälls aktiviteter.

Du kommer att ha två helt lediga dagar i mitten av retreaten där du kan utforska Lanta på egen hand, eller kanske åka till Phi Phi öarna som vi kan se från vår strand (1,5 timmar med färjan). Eller kanske väljer du att bara vara.

Jag har även planerat in  några uppskattade utflykter som man bör passa på att göra när man är här. (frivilligt)

Under de två utflyktsdagarna har vi inga lektioner

Uppdaterad Nyhet !
Longtail båttur till mangrove området på östra sidan.
20140221_140541 Där stiftar vi bekantskap med det vilda djurlivet. Har vi tur ser vi krokodiler. Vad man kan lova är att vi kommer att träffa på apor. Ganska så mycket apor som kanske till och med vill komma ombord på båten, för att se om det finns något ätbart. Detta är en halvdags tur,kostnad ca 150kr. Lunch ingår.

4 Öar (heldag) här åker vi och snorklar i kristallklart och fiskrikt vatten runt 4 olika små öar varav Koh Mook är en av dem. Där får vi simma i en mörk grotta ca 80 meter för att komma ut i en helt underbart vacker lagun. (måste upplevas) heldagstur. Kostnad ca 300 kr lunch, frukt, vatten och läsk ingår.

Ev.Lanta Animal Welfare. (ej under kurstid)
Centret ligger nära oss där vi bor. Där jobbar fantastiska människor helt ideellt, med att ta hand om hundar och katter som far illa, har skadat sig eller inte har någon ägare. Veterinärer ser till att djuren blir kastrerade, vaccinerade och avmaskade.När de är färdigbehandlade försöker man hitta nya kärleksfulla hem till dem. Vill du kan du vara ” dogwalker” och ta en promenad med någon hund. Du kan också adoptera ett djur och ta med hem till Sverige. Centret söker ständigt volontärer som kan tänka sig att vara resesällskap för något djur som blivit adopterat till Sverige. Inget djur får åka ensam.

Ev. Old town. (ej under kurstid)
Old town ligger på östsidan av Koh Lanta. Där hålls varje år 7-9/3 en festival som kan vara roligt att besöka någon kväll.

02

Kostnad:

 • Boende: 21454095 kr beroende på storlek och var i området, med del i dubbelrum inkl. frukostbuffé. En extra natt tillkommer om du väljer till de fyra extra nätterna.
 • Transfer 2300 bath (ca 575kr Krabi-Koh Lanta) Denna kostnad delas på antal personer som delar transfern.
 • Kurs: 6000 kr
 •  Flyg:  Från 7800 Kr.
 •  Extra 4 dagar 3500 kr inkl. boende och kurs. Transfer tillkommer. 18/3-21/3 (mat ingår ej).
 •  Boende och flyg bokar du själv, men jag hjälper gärna till.

Utflykter:  Heldag ca 300 Skr inkl. lunch och vatten/läsk under hela dagen. Betalas på plats.

OBS!
Det finns endast 8 platser. Så dröj inte för länge med din anmälan. Vill du kunna välja bungalow så gäller det att vara snabb. Så fort du har anmält dig skickar jag betalnings villkoren till dig.

OBS! Alla priser är räknade på dagens kurs ( 18-04-01). Så små förändringar kan ske.

Anmälan till Anette Johansson. anette@finndittinre.se eller Tel 070 – 600 57 27.